Anne Mijne

Anne-Mijn26Mijn naam is Anne Mijne (Ik word ook Annemijn genoemd, en in mijn schoolperiode Mijntje) van Reijendam  (geboren in 1959). Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in de natuur, in alles wat leeft. Biologie van de mens, dieren en planten was mijn lievelingsvak op school.

Vanuit deze interesse heb ik mijn beroep gekozen en heb ik al meer dan 30 jaar een praktijk voor fysio/manuele therapie. In een jarenlang proces van studie en het volgen van seminars ben ik naar complementaire methodes gaan zoeken om mijn hulp aan mensen te verbeteren en daardoor completer te maken.

Een aantal jaren geleden ben ik met een voor mij nieuwe methode in aanraking gekomen.

Deze methode heet Fascial-Manipulation-Stecco®. Ik ben zó gefascineerd geraakt door deze behandelwijze, dat ik tegenwoordig mijn focus helemaal hierop gericht heb. Ik krijg meestal mensen bij mij met zeer uiteenlopende klachten, die al van allerlei geprobeerd hebben.

Bij de eerste behandeling is vaak al te ervaren of mijn handen voor die persoon de juiste structuur te pakken hebben (de fasciae), die er voor hen toe doet. Ik kan heel veel uitleggen over de fasciae, makkelijker is het voor geïnteresseerden op een aantal links te kijken. Disfunctioneren van de fasciae heeft vaak te maken met verandering van de viscositeit van de vloeistof tussen de laagjes die moeten kunnen glijden. De term densification wordt gebruikt als de vloeistof te stroef is, de lagen plakken dan te veel ten opzichte van elkaar. Hierdoor krijg je bewegingsbeperking, verandering in coördinatie van de spieren, pijnklachten, soms ook beklemmend gevoel of zelfs jeuk.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fascial_Manipulation

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11536845/

Fascial manipulation interview, over Fasciae zichtbaar maken met Ultra Sound onderzoek

Een aantal aandoeningen die mogelijk te beïnvloeden zijn met Fascial-Manipulation-Stecco®: Hoofdpijn, Migraine, rugpijn, piriformissyndroom, carpel tunnelsyndroom, darmproblemen die met de peristaltiek te maken hebben, buikpijn in het algemeen, allerlei gewrichtsklachten, hernia, spierspasmen, benauwdheid, slikproblemen, evenwichtsstoornissen ,bij allerlei andere neurologische problematiek, en nog meer.

In de fasciale lagen kan een ervaren hand voelen waar deze lagen niet goed kunnen schuiven ten opzichte van elkaar. Al onze structuren, bijvoorbeeld: organen, bloedvaten, zenuwbanen, gewrichten en spieren  zijn in gepakt in fasciae, en alles in ons lichaam moet ten opzichte van elkaar kunnen schuiven, anders kan een levend wezen niet functioneren.

Ik ben onlangs begonnen het ook voor dieren te gaan toepassen. Aangezien dieren niet precies kunnen vertellen waar de pijn zit, is deze methode ideaal, want als er een oorzakelijk verband in de fasciae te vinden is, kan dit ook weer manueel opgelost worden. Als dieren voelen dat dit iets is, wat er voor hen toe doet, komen ze helemaal tegen mij aanhangen, om maar met mijn handen in contact te blijven.

Voordat ik met de methode Fascial-Manipulation-Stecco® in aanraking was gekomen, had ik al llerlei andere cursussen gedaan op het gebied van neuroscience, de 5 biologische natuurwetten, genetica, epi genetica, LIVE THE CONNECTION® en PSYCH-K®, leefstijl (oa: voeding, stressnivo en bewegen) en biochemie.

Een gezonde leefstijl is enorm belangrijk voor ons welbevinden.

Onze overtuigingen bepalen ook voor een deel ons leven, met name wat we goed kunnen of juist niet, wat we graag doen en liever niet, hoe we waarnemen, daarbij hebben ze veel invloed op pijn en angst.

StrandSerie2807120062Tijdens deze ontdekkingsreis in kennis vergaren kwam ik steeds  weer tegen hoe belangrijk ons onderbewustzijn is. Ons brein stuurt namelijk alles in ons lichaam aan en daarvan is meer dan 95% onderbewust. Bijvoorbeeld: de ademhaling, de hartslag, de spijsvertering, de spieren etc. Ook ons gevoel (lichaamsbesef, emoties, stress en pijn) speelt zich af in bewustzijn, maar dan weer grotendeels onbewust. Al onze ervaringen prettig en onprettig zitten in ons geheugen. Wat we doen en ervaren (meer dan 95% onderbewust) bepaalt weer  hoe wij ons voelen en wat wij uitstralen. Ons geheugen, staat op  een soort harde schijf. Vol met informatie die ons gedrag aanstuurt. Hier bevindt zich ook onze hele geschiedenis inclusief pijnlijke/stressvolle herinneringen.

PSYCH-K® en LIVE THE CONNECTION® zijn 2 methodieken waarmee we op onze “ harde schijf” nieuwe ondersteunende overtuigingen kunnen integreren en stressvolle situaties en belemmerende overtuigingen kunnen verwijderen en of loslaten.

Door de diverse methodes met fysio/manuele therapie te combineren heb ik de ideale combinatie gevonden om mensen met klachten (waar onder pijn) te kunnen helpen.
Ik ben gespecialiseerd om mensen met chronische klachten te kunnen helpen waaronder pijnbestrijding.

Zou u willen weten of ik wat voor u kan betekenen, dan kunt u mij mailen of bellen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.